Látogatás a Bochum-i testvérintézményünkbe

2018. május 7-10-i között a KRE TFK négy oktatója (Dr. Bányai Emőke, Fazekasné Dr. Fenyvesi Margit, Dr. Fehér Boróka és Dr. Török Péter) meglátogatta testvérintézményünket, a Bochum-i Evangelische Hochschule-t (https://www.evh-bochum.de/welcome.html).

A kép forrása: EvH RWL, Bochum

Különböző találkozók keretében megismerkedtünk a fogadó intézmény rektorával, Professzor Sigrid Graumann-nal, illetve a szociális munka, valamint a vallási oktatás/diakónia szakok több oktatójával. Részt vettünk több angol és német nyelvű órán, illetve megtekintettük a gyógypedagógiai képzés termeit. Bemutatkozott a BODYS (https://bodys.evh-bochum.de/aktuelles.html), ami a főiskolán belüli fogyatékosügyi kutatóközpont - Németországban csupán három ilyen központ létezik. Meglátogattuk az evangélikus egyházhoz tartozó Ruhr-vidéki Diakonisches Werk hajléktalanellátó intézményeit (egy női tanácsadó irodát és egy éjjeli menedékhelyet), valamint a szintén az evangélikus egyházhoz kötődő Johanneswerk diakóniai szervezet fogyatékkal élőket támogató ellátásait, és egészségügyi diakóniai felnőttképzési programját.

Több formális és informális lehetőségünk adódott a két főiskola közötti együttműködés lehetőségeinek megvitatására. Reméljük, hogy a német kollégák és hallgatók a következő tanév során hozzánk is ellátogatnak.

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont