Intézetvezető:

Dr. Pap Ferenc egyetemi docens

 

Intézetvezető helyettes:

Dr. Méhes Balázs főiskolai tanár

 

Oktatók:

 

Teológiai intézeti szakcsoport

Dr. Pap Ferenc egyetemi docens, intézetvezető, szakfelelős (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Kun Mária főiskolai docens, a diakónia alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. László Emőke főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Lehoczky Mária Magdolna gyakorlati tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Szetey Szabolcs főiskolai docens (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Trajtler Dóra Ágnes főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Dr. Váradi-Kusztos Györgyi főiskolai adjunktus (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Balogh Dávid óraadó tanár

 

 

Egyházzenei intézeti szakcsoport

Dr. Méhes Balázs főiskolai tanár, dékánhelyettes, szakfelelős (mehes.balazs@kre.hu)

Dr. Dávid István főiskolai tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Hargita Péter Árpád főiskolai tanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Varró-Sasi Ildikó művésztanár (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Wulfné Dr. Kinczler Zsuzsanna főiskolai docens (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

Szakjaink:

  

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara Hittanoktató- és Kántorképző Intézete 2013-ban alakult, a korábban két Intézetben folyó, jellegzetesen teológiai, illetve egyházzenei képzést folytató részlegeink fúziójából. A változás Egyetemünk vezetésének ösztönzésére történt, így Karunk egyetlen és kifejezetten hitéleti jellegű szervezeti egysége jött létre. A hittanoktatók és kántorok szolgálatra történő felkészítése mellett 2013 júliusától továbbra is szerepet vállalunk Főiskolánk szinte minden képzésében. A teológiai intézeti szakcsoport oktatói a teológiai, az egyházzenei intézeti szakcsoport munkatársai a zenei, egyházzenei tárgyakat oktatják.

 

Az intézetben folyó kutatások elsősorban a gyakorlati teológia, a liturgika és az organológia tudományterületeit gazdagítják. Eredményeink előadások, konferenciák keretében, továbbá publikációk formájában érik el a célközönséget. Tudományos kutatói tevékenységünk melletti művészeti, alkotói szerepvállalásunkat zenés áhítatok, koncertek fémjelzik, hangfelvételek dokumentálják. Oktatóink feladatuknak tekintik a református egyházi múlt alapjain való folyamatos útkeresést és a következő nemzedékek hitben és tudományban, zenében és művészetben való nevelését.

 

Korábbi Intézeteink alapképzési szakjainak elindítását az 1990-es években az az igény hívta életre, hogy egyházunk nem lelkészi jellegű szolgálattevői is felsőfokú képzettséggel rendelkezzenek, és így segítsék a gyülekezeteinkben folyó missziói munkát. Fontosnak tartjuk, hogy fiataljaink korunk igényeinek megfelelő szintű képzést kaphassanak, és így készüljenek fel közösségi feladataik ellátására.

Következő események


Összes esemény

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

Youtube