Kiírásra került a Károli Kiválósági Ösztöndíj

Ösztöndíjunkkal azokat a nappali munkarendű, Egyetemünket első helyen megjelölt, első éves alapképzésben vagy osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatóinkat jutalmazzuk, akik előkelő helyezést értek el valamely középiskolai versenyen.

A szeretetszolgálat arcai

Szeptembertől megújítják a diakónusképzést a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán (KRE TFK) Nagykőrösön. Állami szociális intézményekben és egyházi szeretetszolgálati otthonokban is dolgozhatnak majd azok, akik diakónia BA szakon szereznek diplomát. A részletekről Birinyi Márkot, a KRE TFK Szociális munka és Diakónia Intézetének intézetvezető helyettesét kérdeztük.

Elhunyt Szél János karunk egykori oktatója

Hitvesével és gyermekeivel együtt gyászol a Dunamelléki Egyházkerület. Váratlanul, szolgálatba indulva elhunyt Szél János lelkipásztor, karunk egykori oktatója.

Kiírásra került a Károli Kiválósági Ösztöndíj

Ösztöndíjunkkal azokat a nappali munkarendű, Egyetemünket első helyen megjelölt, első éves alapképzésben vagy osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatóinkat jutalmazzuk, akik előkelő helyezést értek el valamely középiskolai versenyen.

2015 szeptember

 • Csendesnap Kőrösön

  Csendesnap Kőrösön.

  {slider=Bővebben}Amint korábban hirdettük, most megerősítem, hogy nagy szeretettel hívjuk és várjuk Önöket tanévnyitó istentiszteletünkre 2015. szeptember 6-án 10 órára a nagykőrösi református templomba, melyen az igehirdetés szolgálatát Hegedűs Béla főjegyző úr látja el. Ünnepi tanévnyitó közgyűlésünkön a dékáni beszéd után, a díszoklevelek átadására, a minket támogató alapítványok pályázati felhívásának ismertetésére és új hallgatóink fogadalomtételére kerül sor. Délután közösségi programokra várjuk Önöket a Hök szervezésében, este pedig 19 órától közös vacsora lesz a Kollégiumban.
  7-én, hétfőn csendesnapot tartunk a főiskola Gulyás Lajos termében. Felhívom figyelmüket, hogy karunk vezetőségének döntése értelmében mindkét rendezvényen elvárjuk hallgatóink jelenlétét.
  A csendesnapi programot mellékelem. Úgy vélem, valóban értékes programokat kínálunk.
  Kezdjük együtt a félévet, következő közös útszakaszunkat!

  Testvéri köszöntéssel:
  Méhes Balázs{/slider}
  TFK NK csendesnap

  Kattints a képre a nagyobb méretért!

 • 25 éve indult újra a nagykőrösi tanítóképző

  2015 október 2-4 között, továbbá az újraindulás napján, október 6-án szeretnénk együtt ünnepelni az alapítókkal, emlékezőkkel, oktatókkal, munkatársakkal, egykori és jelenlegi hallgatókkal.

  Bízunk benne, hogy ez az alkalom új lendületet adhat a pályán lévőknek, pályára készülőknek, valamint az őket felkészítőknek és segítőiknek.
  Adjunk hálát közösen az újrakezdés lehetőségéért!

  A részletes program itt érhető el.

Prof. Dr. Bagdy Emőke nyílt levele

Az alábbiakban olvasható Dr. Bagdy Emőke professzor asszony nyílt levele az első budapesti református „Makovecz templom” építésének kezdeményezéséről.

 
A nyílt levél itt érhető el.


Köztársasági ösztöndíjasaink a 2014/2015. tanévben

Legkiválóbb hallgatóink a 2014/2015. tanévben is pályáztak a Köztársasági Ösztöndíjra.
Az Emberi Erőforrások Minisztere ebben az évben a Károli Gáspár Református Egyetem 17 hallgatójának adományozott Köztársasági Ösztöndíjat.
 Állam- és Jogtudományi Kar:

Gyarmati Emese
 
Bölcsészettudományi Kar:
Alapképzés:
Weidinger Amelie
Cser Dóra Mária
Mucsányi Nikoletta
Kakócz Rebeka
Jámbor Szonja
Farkas Martin
Lovass Annamária
Bujanovics Borbála
D. Nagy Balázs Milán
 
Mesterképzés:
Borián Csilla Mária
Molnár Gabriella
Sápi Ágnes
Bajzák Anna Manuéla
 
Hittudományi Kar:
Lázár Eszter Csenge
 
Tanítóképző Főiskolai Kar:
Kolozsvári Anna Krisztina
Fodor Melinda
 
 
Gratulálunk köztársasági ösztöndíjas hallgatóinknak!

Dr. Domokos Andrea egyetemi tanári kinevezése

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország Köztársasági Elnöke megbízásából egyetemi tanári kinevezést adott át Dr. Domokos Andrea egyetemi docens részére 2014. szeptember 17-én, Budapesten.
Prof. Dr. Domokos Andrea a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi, Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék oktatója, a Kar Doktori Iskolájának törzstagja.


Fotó: EMMI, Bartos Gyula


Következő események


Összes esemény

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

Youtube