A 2020. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás alkalmassági vizsga tudnivalói

A koronavírus miatti veszélyhelyzet során a felsőoktatási intézményeket, hallgatókat, valamint a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárást érintő intézkedésekről is döntést hozott Magyarország Kormánya. A 2020. évi pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések tekintetében alkalmazzuk az alábbi módosításokat:
• az alkalmassági, gyakorlati vizsgák ,
• a mesterképzésen tartandó felvételi vizsgák, valamint
• a hitéleti képzések egyházi elbeszélgetés vizsgák
lebonyolításával, kapcsolatosan. A fenti vizsgákkal érintett képzések esetén egyes esetekben változott a benyújtandó dokumentumok köre és a benyújtás módja.

A tanító, az óvodapedagógus, valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapszakok alkalmassági vizsgáját a jelentkező írásbeli nyilatkozata váltja ki.
A tanító és az óvodapedagógus alapképzési szakok alkalmassági vizsga helyetti nyilatkozata itt érhető el.
A csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakok alkalmassági vizsga helyetti nyilatkozata itt érhető el.

A nyilatkozat beküldési helye: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A nyilatkozat beküldési határideje: 2020.08.13. 14.00 óra


A református hittanoktató alapképzési szakon az alkalmassági vizsgát nyilatkozat, valamint a jelentkezéshez csatolandó dokumentumok között felsorolt önéletrajzzal egybekötött motivációs levél váltja ki.
A református hittanoktató alapképzési szak alkalmassági vizsga helyetti nyilatkozata itt érhető el.

A kántor alapképzési szakon az alkalmassági vizsga részei: hangszerjáték, két szabadon választott mű, melyek közül az egyik zongorán, a másik tetszőleges hangszeren adható elő (lehet kottából játszani). A Kar a jelentkezőkkel egyenként fog egyeztetni a meghallgatás módjáról és idejéről.
Az egyházi alkalmassági vizsgára nem kerül sor, helyette a jelentkező által írt gyülekezeti beszámolót és motivációs levelet kell csatolni a jelentkezéshez.
A felvételi bizottság ezek figyelembevételével dönt.


További információ a Kar Tanulmányi Osztályán!

 

 

 

Következő események


Összes esemény

Youtube

Napi biztatás

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont