A 2021. évi felsőoktatási felvételi eljárás alkalmassági vizsga tudnivalói

 

A 2021. évi általános felvételi eljárás során a Kar alkalmassági vizsgát szervez, mely online keretek között kerül megtartásra. A vizsga időpontja előtti időszakban az első helyes jelentkező elektronikus levél formájában behívó levelet kap az Intézménytől.

Az alkalmassági vizsgálat a tanító alapképzési szakra jelentkezők részére: 2021. május 25.

 Az alkalmassági vizsgálat az óvodapedagógus alapképzési szakra jelentkezők részére: 2021. május 26.

 Az alkalmassági vizsgálat a csecsemő-és kisgyermeknevelő alapképzési szakra, valamint a hitéleti alapképzési szakokra (református hittanoktató, kántor) jelentkezők részére: 2021. május 27.

Az alkalmassági vizsgára a behívó levelek megküldését követően weboldalon előzetes regisztrációt kérünk. E nélkül a vizsgán nem tud részt venni!

A regisztráció határideje: 2021. május 18.

A regisztrációt követően a megadott e-mail címre visszajelzés érkezik, melynek csatolmánya egy PDF formátumú dokumentum. Kérjük kézjegyével ellátva a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre szíveskedjen megküldeni 2021. május 18-ig.

A regisztrációs felület ITT érhető el!

Aki több intézménybe jelentkezik, az alkalmassági vizsgát egyszer teheti le a behívó intézményben, az intézmények egymás vizsgáit kötelezően és kölcsönösen elfogadják. A behívó intézmény az adott képzéstípusban első helyen jelölt intézmény. A jelentkező a kijelölt behívó intézményben köteles az alkalmassági vizsgát letenni. Visszavont jelentkezés vagy sorrendmódosítás esetén is az adott szakon eredetileg elsőként jelölt intézmény marad a hivatalos behívó intézmény.

Előzetesen az alábbi tennivalókra és tudnivalókra hívjuk fel szíves figyelmét:

Alkalmassági vizsgadíj

Az alkalmassági vizsga eljárási díja 4 000,- forint. Az alkalmassági vizsgadíj átutalással egyenlítendő ki. Az átutalást legkésőbb 2021. május 18-ig kell megtenni!

Az átutalás pontos technikai részletei az alábbiakban olvashatók

Utalás indítása magyar bankszámláról:

Kedvezményezett neve: Károli Gáspár Református Egyetem

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11705008-20471736

Összeg: 4000,- Ft

közleményben mindenképpen tüntesse fel az alábbi adatokat: TFK_alk_felvételi azonosítója

FIGYELEM! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben az átutalás nem a megadott módon és a kitűzött határidőig történik, akkor nem lesz egyértelműen beazonosítható az utalás, s így a vizsga sem kezdhető meg!

Amennyiben Önnek intézményünkben 1. (csecsemő-és kisgyermeknevelő) és 2. típusú (óvodapedagógus/tanító) alkalmassági vizsgát is kell tennie, úgy elegendő egyszer 4000Ft megfizetése.

Előzetes alkalmassági vizsgaeredmény figyelembevétele

Aki az idei felvételi eljárásban más intézményben sikeres előzetes alkalmassági vizsgát tett minden részvizsgára kiterjedően, és az alkalmassági vizsgalap hitelesített másolatát feltölti a felvételi jelentkezéséhez legkésőbb 2021. május 18-ig, annak nem kell részt vennie az intézményünk által szervezett alkalmassági vizsgán, s az ahhoz tartozó különeljárási díjat sem kell befizetni.

 

Alkalmassági vizsga követelményei

A pedagógusképzés alkalmassági vizsga részleteiről https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/felveteli_tajekoztato/FFT_2021A/6_egyes_kepzesekrol/62_nevelo_tanito/621_alkalmassagi linken tájékozódhat!

A hitéleti képzések alkalmassági vizsga részleteiről itt tájékozódhat!

Az egyes alapképzési szakok esetén a beszédalkalmassági és az ének-zenei alkalmassági, valamint a hitéleti alkalmassági vizsgára online módon kerül sor. Ennek felülete a Microsoft Teams alkalmazás. A vizsga időpontjáról és az elérés módjáról a vizsganapot megelőző héten kap a jelentkező részletes tájékoztatást e-mailen.

testi alkalmassági vizsgarészét az itt leírt feladatsor végrehajtásának saját készítésű digitális felvételével tudja teljesíteni. A felvétel feltöltésének helyének és módjának meghatározásáról hamarosan külön leírásban értesítjük.

A feltöltés határideje: 2021. május 18.

 

Útmutató videó tömörítéséhez.

Következő események


Összes esemény

Youtube

Napi biztatás

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont