A Károli Szabadegyetem következő vendége: Böszörményi-Nagy Gergely

November 28-án, 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Szabadegyetem következő – a téli szünet előtti utolsó – rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke, aki a Mi (nem) az innováció? címmel tart előadást.

Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjban részesül Balogh Dávid, a Pedagógiai Kar oktatója

Balogh Dávid egyetemi tanársegéd, a Pedagógiai Kar oktatója a 2021/2022. tanévben sikeres pályázatának eredményeképpen elnyerte a 2018-ban alapított Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjat, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett meg. A kutatói ösztöndíj célja olyan fiatal kutatók támogatása, akik a korai magyar protestantizmus egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténet, valamint egyházművészet kérdéseivel foglalkoznak.

Hitéleti szakok Nagykőrösön 2022-ben is

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara (korábbi nevén Tanítóképző Főiskolai Kar) örömmel várja a jelentkezőket a hitéleti szakokra Nagykőrösön 2022-ben is! Harminc esztendeje változatlan elkötelezettséggel és szakmai színvonalon képezünk egyházunk szolgálatára hittanoktatókat és kántorokat.
Hallgatóinkat összetartó és dinamikus közösség, családias lelkület és odafigyelés, magasan képzett és elkötelezett oktatók várják.

Életmű hat szólamban - konferencia Ádám Jenő emlékére

Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a 2021. december 10-én, pénteken 14 órakor megrendezésre kerülő Életmű hat szólamban című konferenciánkra, melyet a 125 éve született Ádám Jenő emlékének szentelünk. A sokoldalú muzsikus életét Bartalus Ilona egy 1996-ban bemutatott dokumentumfilmjében hatszólamú polifon életnek nevezte, melyben együtt volt jelen a karnagy, a tanár, a zeneszerző, az egyházzenész,  a tankönyv író és a népművelő tevékenysége. Ádám Jenő páratlan és lelkesen lobogó élete előtt méltó, hogy lerója tiszteletét az utókor. Ebben kívánnak közreműködni az Egyetemünk által felkért neves előadók: Berkesi Sándor Kossuth-díjas karnagy, dr. habil. Deákné Kecskés Mónika egyetemi docens, Miss Nándor történész-muzeológus, Bieliczkyné Buzás Éva, a Magyar Rádió Zenei Főosztályának egykori munkatársa, valamint Vida Mónika Ruth és Mády-Szabó Eszter zongora- illetve gordonkaművészek.

Elhunyt Prof. Dr. Szűcs Ferenc

Életének 79. évében elhunyt Dr. Szűcs Ferenc református lelkész, professor emeritus, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora. Temetése 2020. december 5-én volt az Őrszentmiklósi temetőben. A járványhelyzetre való tekintettel a szertartást szűk családi körben tartották, a Károli Gáspár Református Egyetemet személyesen Prof. Dr. Kocsev Miklós, a Hittudományi Kar dékánja képviselte. A szertartást élőben, online közvetítették, mely az alábbi linken visszanézhető.

Prof. Dr. Stipta István MTA doktora címet kapott

Dr. Stipta István, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára a sikeres pályázati anyag és kiemelkedő teljesítményű szóbeli nyilvános vita után méltán kapta meg az MTA doktora címet eddigi kutatási és pályamunkájáért.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont