Pedagógusképző Intézet

Intézetvezető

Dr. Mészáros László főiskolai docens


Oktatók

Neveléstani és Metodológiai Tanszék

Dr. Gombos Norbert tanszékvezető, főiskolai docens, a tanító alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Fazekasné Dr. Fenyvesi Margit ny. főiskolai tanár, címzetes egyetemi tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Szarka Júlia főiskolai tanár, a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési (BA) szak szakfelelőse (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Szenczi Árpád főiskolai tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Mészáros László intézetvezető, főiskolai docens (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Ackermanné Kelő Kamilla Viktória főiskolai tanársegéd (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Gál József főiskolai tanársegéd (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Fehér Ágota egyetemi tanársegéd (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Hodossi Nóra gyakorlati tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


Nyelv, Irodalom és Kultúra Tanszék

Dr. Tóth Etelka tanszékvezető, főiskolai tanár, dékánhelyettes (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Neumayerné Dr. Streitman Krisztina főiskolai docens (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Csendes Zsuzsanna nyelvtanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Kovács Tibor Attila gyakorlati tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Mócza Attila nyelvtanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


Természettani és Matematikai Tanszék

Dr. Bárdi Árpád János tanszékvezető, főiskolai docens (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Horváth Alice Mária főiskolai tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Köves Gabriella főiskolai tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Kemény Gabriella egyetemi adjunktus (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


Művészeti, Testnevelési és Életviteli Tanszék
Dr. Somodi Ildikó tanszékvezető, főiskolai tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Gyimóthy Gergely főiskolai docens (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Ozsváth Gábor Dániel főiskolai docens (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Kőnig-Görögh Dóra főiskolai tanársegéd (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Baranyiné Kaszás Ildikó gyakorlati tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Górnagy Gyula művésztanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Lázárné Balog Edit művésztanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Ritter-Hajas Ildikó Boglárka testnevelő tanár (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)


Intézeti adminisztráció

Kántorné Marosvári Júlia ügyintéző – Budapest (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Vargáné Biczó Rozália ügyintéző – Nagykőrös (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Kérjük, hogy a gyakorlatokkal kapcsolatos kérdéseiket a Gyakorlati és Továbbképzési Intézet központi e-mail címére küldjék meg: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Szakjaink

tanító alapképzési szak (BA)
óvodapedagógus alapképzési szak (BA)
csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szak (BA)
részismereti képzés (kiegészítő műveltségi területek)


Az Intézetről
A tanítóképző intézet alapítása a magyar reformkor politikai, gazdasági és kulturális törekvéseinek eredménye. A Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlése szorgalmazta egy Pedagogicum megalapítását. Az 1990-ben újraindított nagykőrösi tanítóképző is az előzőekben idézett gondolatot tűzte zászlajára. Jellemző sajátosságunk, hogy gyermeki lelkületből kiinduló értékközpontú pedagógiát oktatunk. A tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, hittanoktató és kántor szakokon olyan pedagógusokat képzünk, akik elméleti és gyakorlati megalapozottságú kompetenciák birtokában alkalmasak a rájuk bízott korosztályok magas szintű oktatására és nevelésére.

Következő események


Összes esemény

Youtube

Napi biztatás

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont