A tehetséggondozás a lehetőségek megadása

A tehetség kibontakozásához fontos, hogy a diák minél több oldalról megtapasztalhassa mindazt, ami benne rejlik, és mindezt bibliai üzenet is gazdagíthassa – vallják a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán.

Deák téri Orgonazenés Áhítat Méhes Balázzsal

A Deák téri Orgonazenés Áhítatok programsorozat következő alkalmán Dr. Méhes Balázs orgonaművész, a Tanítóképző Főiskolai Kar dékánhelyettese az új CD-jén hallható művekből játszik a Deák téri evangélikus templom orgonáján.

Holland-Magyar Projekthéten jártak karunk hallgatói

2019. december 2-4-ig a hollandiai Gouda városának egyeteme, a Driestar Christian University által szervezett Holland-Magyar Projekthéten vett részt karunk kilenc hallgatója, Apostol Mária Kata, Csánki Norbert, Gergye Szilvia, Halgas Tamara, Hován Boglárka, Rajta Fanni, Szőllősi Eszter, Szova Zsuzsanna és Tokaji Balázs András. Hallgatóinkat a programra Dr. Váradi Ferenc és Mócza Attila tanár urak kísérték el.

Csendesnapok a TFK-n

A Tanítóképző Főiskolai Kar 2020. február 6-án csendes napot tart.
A részletes program itt olvasható.

Szocális munka világnapja 2018

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szociális Munka Világnapja, melyet minden évben egyetemi hallgatók szerveznek!

Károli Gáspár Ösztöndíj felhívás 2017 / 2018. tanév II. (tavaszi) félév

Kiírásra került a Károli Gáspár Ösztöndíj.
Az ösztöndíj célja: tehetséges, tanulmányukat kiemelkedően végző önköltséges hallgatók támogatása.
Az Ösztöndíjra a Egyetem azon önköltséges (költségtérítéses) hallgatója pályázhat, aki első helyen jelölte meg egyetemünket a felvételi eljárás során.
A pályázat leadásának határideje: 2018. március 5. (hétfő) 12:00 óra
A nyertes pályázók névsorának közzététele: 2018. március 14.

Látogatás a Ljubljana-i Egyetemen

Háromnapos szakmai látogatáson vett részt a KRE TFK Szociális Munka és Diakónia Intézetének vezetője és négy munkatársa szeptember végén Szlovénia legnagyobb és legrégebbi – hamarosan centenáriumát ünneplő – egyetemén. Megtekintettek két szociális ellátást végző civil szervezetet, illetve megbeszéléseket folytattak az egyetem Szociális Munka Karának dékánjával, kutatásokért felelős dékán-helyettesével, a kari igazgatóval, a terepgyakorlati központ munkatársaival, valamint az Erasmus+ kapcsolatokért felelős munkatárssal.

A félév első Károli estje

Szeptember 25-én került sor a TFK budapesti képzési helyszínén a félév első Károli estjére, amit a TFK szociális munka szakos hallgatóinak Közösségszervező csapata szervezett. Ezúttal egy amatőr színjátszó csoportot hívtak el, akik a Misztikum Színpad néven tevékenykednek. Rövidebb, általában 5-10 perces jeleneteik főleg a komédia műfajába sorolhatóak be, így természetesen nagyon jó hangulatban telt el együtt a másfél órás program.

Moldvai tábort szervezett a KRE TFK

A Tanítóképző Főiskolai Kar tanárai és oktatói 2018. július 14. és 21. között a Lábnyikban élő gyermekeknek szerveztek tábort.

Jogiasszisztens-képzést indítanak a főiskolán

Két új, okleveles képzéssel bővül szeptembertől a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának (TFK) képzési kínálata – jelentette be dr. Szenczi Árpád, a TFK dékánja sajtótájékoztató keretében hétfőn Nagykőrösön.

Újra lehet pályázni a rendszeres szociális támogatásra

A 2017/2018. II. félévben is megpályázható a rendszeres szociális támogatás azoknak a hallgatóknak, akik szociális alapon rászorulnak. Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével és a szociális helyzetet igazoló dokumentumok, igazolások benyújtásával lehet. A pályázatokat a Hallgatói Önkormányzat és az Egyetemi Szociális Bizottság bírálja el, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Kiírásra került az Erasmus pályázat

Kiírásra került a 2017/18-as tanévre vonatkozó Erasmus tanulmányi mobilitás és szakmai gyakorlat pályázat. Az Erasmus célja, hogy lehetővé tegye oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatok megszerzését egy másik program országbeli felsőoktatási intézményben.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont