Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

A Karunkon zajló tehetséggondozási tevékenységet jelenleg egy Európai Unió által társfinanszírozott projekt keretében folytatjuk. E munkának részleteiről, eseményeiről tudósítunk ezen az oldalon.

demonstrátori ösztöndíj-pályázat 

Összefoglaló a KRE-TFK-n a TÁMOP-4.2.2.B-10/1 támogatásával zajló projekt keretében tevékenységről

A megvalósítás első félévében a tehetséggondozás feladatát végző tanárok vezetésével létrehoztuk azokat a tanulói csoportokat, melyek munkája eredményeképpen kutatási anyagok, dokumentációk, konferencia-anyagok és publikációk keletkeznek – illetve ezekben a körökben zajlik a felkészülés a kari TDK, majd OTDK-szereplésekre is. A csoportok munkájába – karunk jellegéből adódóan – a levelező képzési formában tanuló diákok is bekapcsolódtak. A tavaszi félévtől a közreműködő hallgatók közül hatan 10 hónapon keresztül ösztöndíjas demonstrátorként, intenzívebb formában vehetnek részt a munkában.

Fazekasné Dr. Fenyvesi Margit vezetésével a szociális munka-diakónus szakos hallgatók a fogyatékosság megélésével kapcsolatos terepkutatást végeznek, Dr. Szarka Júlia tanárnő csoportja óvodai drámapedagógia-kutatást folytat, Dr. Somodi Ildikó diákjai pedig ezt kiegészítve a bábkészítést, annak gyakorlatát és hagyományát feltáró kutatómunkát folytatnak. Drs. Köves Gabriella diákjaival oktatási programfejlesztést végez.

A terv szerint lezajlott eszközbeszerzésnek köszönhetően januárban munkába áll az az Oktatástechnológiai Centrumot kiegészítő Dokumentációs Műhely, mely audiovizuális archívumot hoz létre a diákköri tevékenységet támogatandó, emellett a publikációs tevékenységet és disszeminációt is korszerű eszközökkel segíti.

                    a stúdió berendezése zajlik

 

Az itt végzett munkában a Tisztaszoftver Programban biztosított eszközökön túl kizárólag Open Source (nyílt forráskódú) szoftvereket használunk, beleértve az internetes jelenlét, a képszerkesztés, videovágás és kiadványszerkesztés területeit is.

 

Megkezdődtek konferenciáink (március, szeptember, december) előkészületei is. Az első alkalommal a tehetséggondozó programban részt vevő diákok és karunk oktatói mellett a BTK részéről Dr. Lázár Imre is részt vesz, a műhelymunka tárgya Kodály Zoltán és Németh László pedagógiai munkásságának kortárs alkalmazhatósága lesz.

 

 

Következő események


Összes esemény

Youtube

Napi biztatás

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont