Holland-magyar projekt – 2016. október 17-24.

2016. október 17-24. között a Tanítóképző Főiskolai Kar Szociális munka és Diakónia Intézetében egy nemzetközi, holland-magyar projekt valósult meg Szociális munka európai dimenzióban – elmélet és gyakorlat címmel.

A projekt keretében 3 holland hallgató érkezett a goudai Driestar Hogeschool egyetemről, akik magyar hallgatópárjaikkal különböző témákon dolgoztak a hét során. A közös munka már a nyáron elkezdődött, a párok tagjai felvették egymással a kapcsolatot, kiválasztották a témát és meghatározták a projekt fő célkitűzéseit. Ezután a témával kapcsolatos szakirodalmak áttekintésére, illetve a terepmunkák megszervezésére került sor.

A hét során a hallgatók megismerkedtek a magyarországi szociális ellátórendszerrel, majd egy-egy, a témájukhoz kapcsolódó szakmai előadást hallhattak. Két napot terepmunkával töltöttek (intézmény-, család- és gyülekezetlátogatás), ahol lehetőségük volt a hallottakat összevetni a gyakorlattal. Délutánonként a párok egy-egy kiselőadáson dolgoztak, amit pénteken mutattak be egymásnak, tanáraiknak, illetve hallgatótársaiknak.

Az estéket és a hétvégét kulturális programmal töltötték, ahol igyekeztek megismerni a két ország kultúráját, szokásait, a hasonlóságokat és az eltéréseket.

A projekt értékeléssel zárult, mindenki elmondhatta a véleményét, tapasztalatát, élményeit. Valamennyi résztvevő megelégedettséggel tekintett vissza az eredményes hétre.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont