Távoli hozzáférés biztosítása a KRE-n a tudományos adatbázisokhoz hallgatóinknak

KRE könyvtári szolgáltatásai között jelentős helyet foglal el számos tudományos elektronikus adatbázis előfizetése, biztosítva ezzel a szakirodalomhoz való széleskörű hozzáférést.

Az elektronikus információ az Egyetem valamennyi karán, kari könyvtáraiban, és telephelyén elérhető. A vészhelyzetre való tekintettel, a távoktatáshoz kapcsolódva Rektor úr engedélyezi a hallgatók számára a távoli hozzáférés lehetőségét ezekhez a teljes szövegű tartalmakhoz.

Erről a lehetőségről a hallgatókat NEPTUN üzenetben tájékoztattuk.
A március közepén kiküldött üzenetre válaszul több mint 2000 hallgatónk jelentette be igényét a távoli hozzáférés használatára. Ők már megkapták a szolgáltatás használatához szükséges jogosultságot.

Ha további hallgatóink szeretnének élni a lehetőséggel, kérjük, figyeljék NEPTUN fiókjukat, hamarosan újabb lehetőséget biztosítunk a csatlakozásra.


A veszélyhelyzetre való tekintettel számos tartalomszolgáltató mindenki számára ingyenesen biztosítja a hozzáférést bizonyos adatbázisaihoz. Ezekről az átmenetileg díjmentesen elérhető tartalmakról az EISZ a következő oldalon folyamatosan tájékoztat:


http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/378-a-koronavirus-jarvany-ideje-alatt-szabadon-hozzaferheto-nemzetkozi-szakirodalmi-forrasok.html
Nagyon sok egyéb lehetőség nyílik meg mostanában, amelyekről tájékozódhatnak a világhálón.
A kiegyensúlyozott, megbízható működés azonban az Egyetemünk által előfizetett adatbázisoktól várható.



Szabó Erika
KRE KSZ
vezető

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont