Meseíró és -illusztráló pályázatot hirdet Karunk

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara meseíró és -illusztráló pályázatot hirdet "Ne etesd a vízimadarakat!" témában.

Még az alapvetően jószándékú emberek sincsenek mindig tisztában azzal, hogy a vízimadarak etetése nemcsak nem szükséges, hanem akár közvetlen veszélybe is sodorhatja a szárnyasokat – hívja fel figyelmünket a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Amikor vízimadaraink segítség nélkül is találnának maguknak élelmet, ám mégis etetik őket, felborul természetes életrendjük, ami számos negatív következménnyel jár: akár röpképtelenné válhatnak, ősszel nem vonulnak el, a vonuló példányokat megzavarják az etetőhelyek, télen is sérülékennyé válhatnak, életmódjuk szabályai átszerveződnek.

forrás: https://www.mme.hu/a-vizimadarakat-soha-ne-etessuk

Vízimadaraink védelmében a jövő pedagógusainak az egyik fontos küldetése felhívni a figyelmet erre a jelenségre, és a témát a gyermekek számára érthető formában közvetíteni. Ennek érdekében a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara meseíró és -illusztráló pályázatot hirdet hallgatóinak körében.

Kérjük, hogy a mese megírásához olvassa el az alábbiakat: https://www.mme.hu/a-vizimadarakat-soha-ne-etessuk. Fontos, hogy a pályamű kapcsolódjon a forrásban megjelent tartalomhoz!

A pályázaton részt vehetnek a Kar nappali és levelező munkarendű hallgatói, egyénileg vagy csoportosan.

A verseny két fordulóban valósul meg:
1. forduló: mese/verses mese írása magyar és/vagy idegen (angol, német) nyelven;
2. forduló: az első fordulóra beérkezett és a zsűri által kiválasztott mese/verses mese pályaművekhez kapcsolódó illusztráció/animáció készítése.

Az 1. fordulóban benyújtandó pályamű előírásai: a mese vagy verses mese terjedelme max. 5.000 karakter szóközökkel. [Formai követelmények: 12-es betűméret, 1,5-es sortáv, Times New Roman betűtípus, sorkizárt írásmód. A nyitóoldalon szerepeljen a szerző(k) neve, NEPTUN-kód(jai) és a pályamű jeligéje!]
A 2. forduló előírásait az 1. fordulóban benyújtott pályaművek értékelését követően adjuk meg.

A beküldés határideje:
1. forduló: 2021. március 15.
2. forduló: az 1. fordulóra beérkezett és a zsűri által kiválasztott mese/verses mese pályaművekhez kapcsolódó illusztráció/animáció készítése, amelynek tervezett beküldési határideje: 2021. április 23.

A pályaműveket a következő címre kérjük beküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Eredményhirdetés és díjátadó: a tavaszi félévben megrendezésre kerülő Tehetség – hit – identitás c. konferencia keretében.

A verseny a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, az NTP-FKT-20-0014 azonosítószámú, Tehetségműhelyek a KRE TFK-n című pályázathoz kapcsolódóan valósul meg.



A pályázat teljes változatát az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont