Sporttörténelmi siker részese hallgatónk

Katona Renáta harmadéves óvodapedagógus hallgatónk részvételével olimpiai kvótát szerzett a női kardcsapat a március 14-i budapesti kvalifikációs világkupaversenyen. Katona Renáta mellett a Márton Anna, Pusztai Liza és Battai Sugár Katinka összetételű kardcsapat történelmi sikert ért el, hiszen korábban női kardcsapat sohasem szerepelt olimpiai játékokon.

Katona Renátát  a siker után röviden arról kérdeztük, hogy milyen érzések, gondolatok kavarogtak benne, amikor kiderült, hogy a kardcsapat kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, illetve hogy hogyan készül tovább a csapat az ötkarikás játékokra:

„Nagyon megkönnyebbültem, mert ez a plusz egy év a vírus miatt nagyon stresszes volt és ez a verseny közeledtével egyre csak fokozódott bennem/bennünk, és persze iszonyatosan örültem, hogy sikerült még egy lépéssel közelebb kerülnöm az álmomhoz. Most egy kicsit pihenünk, egy hetet kaptunk pihenőnek, aztán folytatjuk a felkészülést. Van pár nemzetközi verseny még kiírva, nagyon reméljük, hogy ezek közül megtartanak egyet-kettőt, mert szeretnénk még versenyezni az olimpia előtt.”
A tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatban fontos mérföldkő volt a Düsseldorfban rendezett vívó Európa-bajnokság 2019-ben, ahol a kardcsapat ezüstérmet szerzett. Ennek kapcsán is kérdeztük Katona Renátát a Károli Magazin korábbi számában. Az interjú a magazin 32. oldalán olvasható:

http://www.kre.hu/portal/images/karoli-magazin/Karoli-magazin-beliv-4.pdf

Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza és Márton Anna
Forrás: hunfencing.hu


Ezúton gratulálunk Katona Renátának és a női kardvívó csapat tagjainak, eredményes felkészülést kívánunk az olimpiára!


Fotó: Tumbász Hédi

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont