Egy időutazó fotónaplója

A Pedagógiai Kar Művészeti, Testnevelési és Életviteli Tanszéke Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Egy időutazó fotónaplója címmel hirdetett fotópályázatot, amelynek díjátadó ünnepségére és a kiállítás megnyitójára 2024. március 22-én került sor a Kar kecskeméti képzési helyszínén. A kiállítást Tóth Alisa adjunktus nyitotta meg. Köszöntőt mondott Somodi Ildikó tanszékvezető és Górnagy Gyula művésztanár, akinek a pályázat arculata köszönhető.

A pályázat célja az „alkotva befogadás” elvének érvényesítése volt. A hallgatók az alkotáson keresztül dolgozták fel Madách örök érvényű művét, újraértékelhették a művel kapcsolatos gondolataikat és annak fontosabb tanulságait. A pályázatra 50 pályamű érkezett, amelyből a zsűri által kiválasztott legjobb 21 alkotás került kiállításra.

A kiállításon szereplő alkotások egy-egy részletet ragadnak meg Madách művéből, rámutatnak az emberi gyarlóságra, a hiúságra, az elmúlásra, de egyben a hit fontosságára is. Arra a hitre, amely mint a fény vezeti utunkat, és mindig is mellettünk marad. A hit, amelyet Madách Imre is megfogalmazott: „Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

Díjazott hallgatók

Arany minősítés: Erdős Nóra
Ezüst minősítés: Kanizsainé Pataki Tímea Terézia
Bronz minősítés: Szabó Csilla

A zsűri különdíjában részesült: Fábián Lili Katalin, Harlacher Adrienn Krisztina, Hegedűsné Pénzes Alexandra Annamária, Szarvas Erika.

Minden pályázónak és díjazottnak sok szeretettel gratulálunk!

Egy időutazó fotónaplója - fotópályázat képek Egy időutazó fotónaplója - fotópályázat képek Egy időutazó fotónaplója - fotópályázat képek

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont