Új rektorhelyettesek megválasztása

A 2022. február 24-i ülésen új rektorhelyetteseket választott egyetemünk Szenátusa.

A Szenátus támogatta Prof. Dr. Balla Péter egyetemi tanár hitéleti feladatok ellátásáért felelős rektorhelyettesi megbízását 2022. február 24. napjától 2027. január 31. napjáig.

Balla Péter a Hittudományi Kar Újszövetségi Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Hittudományi Doktori Iskola vezetője.
Egyetemünk jogelődjén, a Budapesti Református Teológiai Akadémián szerezte lelkipásztori szakképzettségét, majd gyülekezeti szolgálati és külföldi tanulmányi évek után az Edinburgh-i Egyetem Teológiai Fakultásán szerzett doktori (PhD) fokozatával tért haza. 1994. október 1-től a Hittudományi Kar Újszövetségi Tanszékének tanára, 1996-tól tanszékvezetője, majd a habilitációs eljárás teljesítése után 2002-től tanszékvezető egyetemi tanára.
2002 és 2006 között, négy tanéven át dékánhelyettes a Hittudományi Karon. 2009. május 1-től a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyetteseként vezette az intézményt, majd 2011. szeptember 1-től 2019. augusztus 31-ig, két cikluson keresztül látta el a rektori feladatokat. Oktatói feladatai mellett 2021. október 1-től a tudományos, nemzetközi és hitéleti rektorhelyettesi pozíciót is betöltötte intézményünkben. 2019-ben Pro Universitate díjban részesült.


A Szenátus támogatta Dr. habil. Szuchy Róbert egyetemi docens oktatási feladatok ellátásáért felelős rektorhelyettesi megbízását 2022. február 24. napjától 2027. január 31.napjáig.

Szuchy Róbert az Állam- és Jogtudományi Kar Kereskedelmi Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék tanszékvezető-helyettese, habilitált egyetemi docens, az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola törzstagja.
2005-ben végzett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogászként. 2005-2006-ig Franciaországban, a Nancy 2 Egyetemen szerzett további európai uniós mester fokozatot. A Miskolci Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Doktori iskolájában 2010-ben szerzett doktori (Ph.D.) fokozatot, majd a Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola iskolájában habilitált 2017-ben.
Elsődleges kutatási és oktatási területe a kereskedelmi jog, a társasági jog, az energiajog és a felelős vállalatirányítás joga. 2009 óra a KRE ÁJK oktatója. Az osztatlan jogász képzés és az Energetikai és természeti erőforrások szakjogász (LL.M.) szakirányú továbbképzési szakok szakfelelőse. 2016 és 2022 között a KRE ÁJK oktatási és tanulmányi dékánhelyettese volt.
KRE-ÁJK-n végzett oktatói tevékenysége mellett, szakvizsgázott ügyvédként ügyvédi irodát vezet. A Magyar Jogász Egylet Nemzetközi Bizottságának elnöke.
2021-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült a jogtudomány területén folytatott kutatói és oktatói munkája, valamint magas színvonalú ügyvédi tevékenysége elismeréseként.

 

A Szenátus támogatta Prof. Dr. Furkó Bálint Péter egyetemi tanár tudományos feladatok ellátásáért felelős rektorhelyettesi megbízását 2022. február 24. napjától 2027. január 31. napjáig.

Furkó B. Péter a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar korábbi tudományos dékánhelyettese, az Anglisztika Intézet intézetvezetője, az Angol Nyelvészeti Tanszék tanszékvezetője, egyetemi tanár.
Doktori tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte nyelvészet tudományágban. 2019-ben habilitált az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Kutatási és oktatási szakterületei a pragmatika, szövegnyelvészet, diskurzusjelölők, a kultúraközi kommunikációs és a nyelvi variációk. A Benda Kálmán Szakkollégium Nyelvtudományi Műhelyének vezetője, az Egységes Bibliaolvasó Kutatócsoport tagja. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar kari Tudományos Diákköri Tanácsának elnöke. A karon működő Pragmatikai Kutatócsoport tagja, valamint kutatásvezető a Diskurzusjelölők Nyelv- és Műfajközi Kutatása kutatócsoportban is.


A rektorhelyettesi megbízások 2022. február 24. napján lépnek hatályba.


A képen balról jobbra: Dr. habil. Szuchy Róbert, Prof. Dr. Balla Péter, Prof. Dr. Trócsányi László, Prof. Dr. Furkó Bálint Péter

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

PedKaszt

Közösségi Média

Károli Podcast

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont